problem with local_r_algorithm registration in the logs

classic Classic list List threaded Threaded
4 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

problem with local_r_algorithm registration in the logs

Girija Kalyani
Can somebody please help me out with this,
i attached my log file here. i even attached my configuration file.
My configuration clearly shows that R-repository is loaded, but In my logs, I can just see LocalAlg repo registered and not R-alg repository. 
Can someone please let me if you are facing the same issues.
I get "Content is not allowed in prolog", what does this mean?
I have just tested sample scripts present in the R/scripts/ with test.html, to chec its execution, but neither does that run.
All i get is "Specified process identifier does not exist".
Any help would be greatly obliged sir.

_______________________________________________
Geostatistics mailing list
[hidden email]
http://list.52north.org/mailman/listinfo/geostatistics
http://geostatistics.forum.52north.org

52n-wps.log (19K) Download Attachment
wps_config.xml (94K) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: problem with local_r_algorithm registration in the logs

Daniel Nüst - 52N
Administrator
Am 22/09/2014 um 17:53 schrieb Girija Kalyani:
> Can somebody please help me out with this,
> i attached my log file here. i even attached my configuration file.
> My configuration clearly shows that R-repository is loaded, but In my
> logs, I can just see LocalAlg repo registered and not R-alg repository.

First of all, try setting LocalAlgorithmRepository's active property to
"false", just to make sure you're really using the config file that you
posted. How does the log look like then?

> I get "/Content is not allowed in prolog/", what does this mean?

http://bit.ly/1ofg0YU

/Daniel

> I have just tested sample scripts present in the R/scripts/ with
> test.html, to chec its execution, but neither does that run.
> All i get is "Specified process identifier does not exist".
> Any help would be greatly obliged sir.



--
Daniel Nüst
52°North Initiative for Geospatial Open Source Software GmbH
Martin-Luther-King-Weg 24
48155 Münster, Germany
E-Mail: [hidden email]
Fon: +49-(0)-251–396371-36
Fax: +49-(0)-251–396371-11

http://52north.org/
Twitter: @FiveTwoN

General Managers: Dr. Albert Remke, Dr. Andreas Wytzisk
Local Court Muenster HRB 10849
_______________________________________________
Geostatistics mailing list
[hidden email]
http://list.52north.org/mailman/listinfo/geostatistics
http://geostatistics.forum.52north.org
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Fwd: problem with local_r_algorithm registration in the logs

Girija Kalyani

---------- Forwarded message ----------
From: Girija Kalyani <[hidden email]>
Date: Wed, Sep 24, 2014 at 1:53 AM
Subject: Re: [52N Geostatistics] problem with local_r_algorithm registration in the logs
To: Daniel Nüst <[hidden email]>


Sir, 
I have set the  LocalAlgorithmRepository's active property to "false", but still i can view it on my admin console. I understand that the R scrpts deployed in R/scripts/ can be viewed through console, but the it doesnot actually understand what these scripts contain. When viewing through test.html, I can view R_sweave,R_image_R_idw, since these are all default scripts, i am expecting this to work without any effort when i send the xml request. But it doesnot turn up, it always answers "Specified process identifier does not exist".
And this is not only in the case of R-scripts, any xml file i request, the same error pops up.where as I can view getcapabilities request and describe process. I really don't understand what the reason could be. Is anyone having similar isssue? 
I built using geotools package, mvn clean install -P with-geotools, changed the default settings and customised as per https://github.com/52North/WPS, has given the config.xml files location to be used in tomcat's servlet container as well as passed it through maven cmd line. But still I dont see any difference. And here is the attached log file sir.

On Tue, Sep 23, 2014 at 12:26 PM, Daniel Nüst <[hidden email]> wrote:
Am 22/09/2014 um 17:53 schrieb Girija Kalyani:
Can somebody please help me out with this,
i attached my log file here. i even attached my configuration file.
My configuration clearly shows that R-repository is loaded, but In my
logs, I can just see LocalAlg repo registered and not R-alg repository.

First of all, try setting LocalAlgorithmRepository's active property to "false", just to make sure you're really using the config file that you posted. How does the log look like then?

I get "/Content is not allowed in prolog/", what does this mean?

http://bit.ly/1ofg0YU

/Daniel

I have just tested sample scripts present in the R/scripts/ with
test.html, to chec its execution, but neither does that run.
All i get is "Specified process identifier does not exist".
Any help would be greatly obliged sir.



--
Daniel Nüst
52°North Initiative for Geospatial Open Source Software GmbH
Martin-Luther-King-Weg 24
48155 Münster, Germany
E-Mail: [hidden email]
Fon: +49-(0)-251–396371-36
Fax: +49-(0)-251–396371-11

http://52north.org/
Twitter: @FiveTwoN

General Managers: Dr. Albert Remke, Dr. Andreas Wytzisk
Local Court Muenster HRB 10849
_______________________________________________
Geostatistics mailing list
[hidden email]
http://list.52north.org/mailman/listinfo/geostatistics
http://geostatistics.forum.52north.org



_______________________________________________
Geostatistics mailing list
[hidden email]
http://list.52north.org/mailman/listinfo/geostatistics
http://geostatistics.forum.52north.org

52n-wps.log (58K) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Fwd: problem with local_r_algorithm registration in the logs

Daniel Nüst - 52N
Administrator
Am 24/09/2014 um 10:34 schrieb Girija Kalyani:

> ---------- Forwarded message ----------
> From: *Girija Kalyani* <[hidden email]
> <mailto:[hidden email]>>
> Date: Wed, Sep 24, 2014 at 1:53 AM
> Subject: Re: [52N Geostatistics] problem with local_r_algorithm
> registration in the logs
> To: Daniel Nüst <[hidden email] <mailto:[hidden email]>>
>
>
> Sir,
> I have set the LocalAlgorithmRepository's active property to "false",
> but still i can view it on my admin console.

Viewing it is different from it being activated.

When you deactivate it, is it still loaded in the logs?

> I understand that the R
> scrpts deployed in R/scripts/ can be viewed through console, but the it
> doesnot actually understand what these scripts contain. When viewing
> through test.html, I can view R_sweave,R_image_R_idw, since these are
> all default scripts, i am expecting this to work without any effort when
> i send the xml request. But it doesnot turn up, it always answers
> "Specified process identifier does not exist".

The test.html client only contains example request that you can send to
the service. Once you have properly configured WPS and the R algorithm
repository these requests will work.

> And this is not only in the case of R-scripts, any xml file i request,
> the same error pops up.where as I can view getcapabilities request and
> describe process. I really don't understand what the reason could be. Is
> anyone having similar isssue?
> I built using geotools package, mvn clean install -P with-geotools,
> changed the default settings and customised as per
> https://github.com/52North/WPS, has given the config.xml files location
> to be used in tomcat's servlet container as well as passed it through
> maven cmd line. But still I dont see any difference. And here is the
> attached log file sir.

Your logfile says "2014-09-24 01:29:07,308 [localhost-startStop-1] INFO
  org.n52.wps.server.LocalAlgorithmRepository: Algorithm class
registered: org.n52.wps.server.algorithm.JTSConvexHullAlgorithm"

This can mean two things:

* You did not deactivate the LocalAlgorithmRepository as you said in the
beginning of the message.
* You are editing a wps_config.xml file that is actually not used by the
WPS.

Since this is a WPS configuration issue, I CC the geoprocessing list.

/Daniel

>
> On Tue, Sep 23, 2014 at 12:26 PM, Daniel Nüst <[hidden email]
> <mailto:[hidden email]>> wrote:
>
>     Am 22/09/2014 um 17:53 schrieb Girija Kalyani:
>
>         Can somebody please help me out with this,
>         i attached my log file here. i even attached my configuration file.
>         My configuration clearly shows that R-repository is loaded, but
>         In my
>         logs, I can just see LocalAlg repo registered and not R-alg
>         repository.
>
>
>     First of all, try setting LocalAlgorithmRepository's active property
>     to "false", just to make sure you're really using the config file
>     that you posted. How does the log look like then?
>
>         I get "/Content is not allowed in prolog/", what does this mean?
>
>
>     http://bit.ly/1ofg0YU
>
>     /Daniel
>
>         I have just tested sample scripts present in the R/scripts/ with
>         test.html, to chec its execution, but neither does that run.
>         All i get is "Specified process identifier does not exist".
>         Any help would be greatly obliged sir.
>
>
>
>
>     --
>     Daniel Nüst
>     52°North Initiative for Geospatial Open Source Software GmbH
>     Martin-Luther-King-Weg 24
>     48155 Münster, Germany
>     E-Mail: [hidden email] <mailto:[hidden email]>
>     Fon: +49-(0)-251–396371-36
>     Fax: +49-(0)-251–396371-11
>
>     http://52north.org/
>     Twitter: @FiveTwoN
>
>     General Managers: Dr. Albert Remke, Dr. Andreas Wytzisk
>     Local Court Muenster HRB 10849
>     _________________________________________________
>     Geostatistics mailing list
>     [hidden email] <mailto:[hidden email]>
>     http://list.52north.org/__mailman/listinfo/geostatistics
>     <http://list.52north.org/mailman/listinfo/geostatistics>
>     http://geostatistics.forum.__52north.org
>     <http://geostatistics.forum.52north.org>
>
>
>
>
>
> _______________________________________________
> Geostatistics mailing list
> [hidden email]
> http://list.52north.org/mailman/listinfo/geostatistics
> http://geostatistics.forum.52north.org
>


--
Daniel Nüst
52°North Initiative for Geospatial Open Source Software GmbH
Martin-Luther-King-Weg 24
48155 Münster, Germany
E-Mail: [hidden email]
Fon: +49-(0)-251–396371-36
Fax: +49-(0)-251–396371-11

http://52north.org/
Twitter: @FiveTwoN

General Managers: Dr. Albert Remke, Dr. Andreas Wytzisk
Local Court Muenster HRB 10849
_______________________________________________
Geostatistics mailing list
[hidden email]
http://list.52north.org/mailman/listinfo/geostatistics
http://geostatistics.forum.52north.org